Tadına Doyamayacağınız Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 6 yumurta
- Yarım çay bardağından biraz az süt
- Tuz
- Aldığı kadar un (Hamur sert olacak)
- 300 gram kaşar loru
- Yarım demet maydanoz
- 80 gram tereyağı 10 gram sıvı yağ
Tadına Doyamayacağınız Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Unun hepsini bir tasa yada tezgaha dökelim. Ortasına delik açıp yumurtaları kıralım. Tuzu ve sütü ekleyelim.
- Çok uygun kıvam alana kadar yoğuralım. Makarna hamuru üzere oluyor.
- 6 beze halinde bölelim ve her bezeyi tepsinize uygun açalım (Ben fırın tepsisi kullandım)
- Açtığımız yufkaları ocakta kaynayan suya bırakalım.
- 3 dakika kadar haşlayalım ve haşlanan yufkamızı buz ve soğuk su dolu bir tasa bırakıp çabucak soğutalım ve sonrasında yufkayı kurulayalım.
- Böreği yapacağımız tepsiyi yağlayıp kuruladığımız hamuru koyalım ve üzerine 3 4 yemek kaşığı tereyağı sürelim.
- Birebir süreci tekrarlayalım 3. Katı koyduktan sonra içliği dökelim ve üzerini kapatmaya devam edelim en üstüne tereyağı çokça sürelim.
- 200 derece fırında 30 35 dakika üstü kızarım aya kadar pişirelim çıkınca hafif üstüne su serelim ve su böreğimiz hazır afiyet olsun (Takip etmeyi unutmayınız)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.