Tadına Doyamayacağınız Kıyır Kıyır Mahlepli Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram katı yağ (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta(sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı sirke(ben elma sirkesi kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
- Üzerine dökmek için susam
- 1 çay kaşığı tuz
Tadına Doyamayacağınız Kıyır Kıyır Mahlepli Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Kabartma tozu ve un hariç öteki materyalleri yoğurma kabında karıştıralım.
- Sonra 3 su bardağı unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Yoğurun kalan bir su bardağı unu da denetimli ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Elinizle yuvarlak haller verip tepsiye dizin ,sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam döküp 180 derece fırında 20 dakika pişirelim.
- İki tepsi oluyor bu gereçlerle ikinci tepsiyi fırın sıcak olduğu için 15 dakika sonra denetim edip çıkartalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.