elektronikci
FD Üye

Tadına Doyamayacağınız Kabak Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 tane kabak
- 2 tane havuç
- 1 tane patates
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ilik suyu yahut et suyu
Tadına Doyamayacağınız Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları yeterlice yıkayıp kabuğu ile rendeleyin.
- Havuç ve patateside soyup rendeleyin.
- Tencereye yağı koyup öncelikle rendelenmiş patates ve havucu yağa atıp biraz kavurun .
- Daha sonra rendelenmiş kabağı ekleyin ,suyunu çekene kadar kavurun.
- Un ve şehriyeyi de ek edip uygunca kavurun.
- Tuz baharatlar et suyu ve suyu da ekleyip karıştırın evvel yüksek ateşte kaynamaya başlayınca da kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan almaya yakın ince doğranmış maydanozu ekleyip yalnızca bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun????.