Tadına Doyamayacağınız Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yaş maya (kuru maya da kullanılabilir)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta akı
- 6 su bardağı un
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 afet rendelenmiş domates
- 3 çay kaşığı pul biberi
- 2 çay kaşığı kekik
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
Tadına Doyamayacağınız Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
- Derin bir kaba maya ,şeker ,tuz, yoğurt ,sıvı yağ ,ılık su, yumurta akı alınarak yeterlice çırpılır.
- Daha sonra denetimli bir formda un ek edilir. Düzgünce yoğurduktan sonra ağzı kapatılıp 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Üzeri için domates ve soğan rendelenir. Pul biber kekik yağ ve salça ek edilip düzgünce karıştırılır.
- Hamur mayalandıktan sonra tezgaha un serpilir. Hamur ikiye bölünür.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
- Yapılan bezeler yuvarlanır ve fırın tepsisine hafif baskı yapılarak üzerine yapılan harçtan bir kaşık yardımıyla sürülür.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 40 dakika altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.