Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tadına Aşina Olacağınız Mısırlı Pirinç Pilavı

Tadına Aşina Olacağınız Mısırlı Pirinç Pilavı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
tadina-asina-olacaginiz-misirli-pirinc-pilavi.jpg

Tadına Aşina Olacağınız Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • Konserve süt mısır
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şehriye (Tercihe bağlı arpa yada tel olabilir.)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • Tavuk bulyon (Ben tavuk bulyon kullanıyorum isterseniz tuz da kullanabilirsiniz)

Tadına Aşina Olacağınız Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sıvıyağı tenceremize alıyoruz.
  2. Akabinde şehriyeyi de ekleyip şehriyeler renk değiştirene kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine pirincimizi ekliyoruz şeffaf bir renk elde edene kadar pirincimizi de kavuruyoruz. (şeffaf rengi fotoğraflarda görebilirsiniz)
  4. Daha sonra mısırımızı kavrulan pirincin de üzerine ekliyoruz.
  5. 2- 3 tıp karıştırdıktan sonra üzerine suyumuzu ekliyoruz ve bulyonumuzu atıyoruz.
  6. Pirinçler suyunu çekip yumuşak bir hal alıncaya kadar pişiriyoruz. Su kâfi gelmez ise göz kararı su ekleyebilirsiniz. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun. :).
Tadına Aşina Olacağınız Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt