Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tadı Damağınızda Kalacak Lezzet

Tadı Damağınızda Kalacak Lezzet

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Tadı Damağınızda Kalacak Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet oda ısısında yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 3 adet orta uzunluk rendelenmiş havuç
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Tadı Damağınızda Kalacak Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle uygun bir kapta 4 adet oda ısısındaki yumurtamızı ve şekerimizi krema kıvamına gelene kadar 5 dk çırpıyoruz.
  2. Ardından sırasıyla sıvı yağ ve sütü, sonrasında vanilya ve karbonatı ekleyip, karıştırıyoruz.
  3. Unumuzu ve kabartma tozunu eleyerek katıp karıştırma sürecine devam ediyoruz.
  4. Son olarak ceviz ve rende havucumuzu da ek edip karıştırıp, yağlanmış unlanmış (Kalıptan kolay çıkması için margarini sürüp unlayınız kalıbı) kalıba karışımımızı eşit biçimde dağıtarak dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun ????
Not: Birinci 20 dakika fırınımızı açmayalım ki kekimiz güzelce kabarsın. 20 dakikadan sonra ise denetimli biçimde pişirelim.

Tadı Damağınızda Kalacak Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,790Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt