teknolojiuzmani
FD Üye
Tadı Damağınızda Kalacak Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 3 adet orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Tadı Damağınızda Kalacak Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir kapta 4 adet oda ısısındaki yumurtamızı ve şekerimizi krema kıvamına gelene kadar 5 dk çırpıyoruz.
- Ardından sırasıyla sıvı yağ ve sütü, sonrasında vanilya ve karbonatı ekleyip, karıştırıyoruz.
- Unumuzu ve kabartma tozunu eleyerek katıp karıştırma sürecine devam ediyoruz.
- Son olarak ceviz ve rende havucumuzu da ek edip karıştırıp, yağlanmış unlanmış (Kalıptan kolay çıkması için margarini sürüp unlayınız kalıbı) kalıba karışımımızı eşit biçimde dağıtarak dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun ????
Tadı Damağınızda Kalacak Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.