Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taç Pirzola

Taç Pirzola

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER
1 adet kuzu kaburga
2 bardak pirinç
4 yemek kaşığı mısır
1 tatlı kaşığı yeşil karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 adet kuru soğan
2 adet taze soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı fıstık içi
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Üzümleri ılık suda bekletin Fıstıkları pembeleşene kadar kavurun Pirinci ılık ve tuzlu suda 20 dakika bekletin Kaburga kemiklerinin kenarlarından bıçakla alarak yuvarlak hale getirin Kestiğiniz ufak kuşbaşı etleri kenara alın Büyük bir tepsiye kaburgayı daire şeklinde yerleştirip karabiber ve tuz atın Yumuşak olması için 2 kaşık sıvıyağı her tarafına gezdirdikten sonra bekletin Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin Pirinçleri ilave edip 10 dakika süreyle kavurun Fıstık, kuş üzümü, yeni bahar, mısır, karabiber, maydanoz ve ince kıyılmış taze soğanları da ekleyip 1 bardak su ilave edin Çok kısık ateşte, pilav suyunu çekene kadar pişirin Tepsideki kaburganın ortasına pilavı yerleştirin Beklettiğiniz kuşbaşı etleri tuzlayıp pilavın üstüne koyun 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin Sonra 3 bardak sıcak su ilave edin Tacın üzerini folyoyla kapatıp 1 saat daha pişirdikten sonra servis yapın
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt