Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

T-Bone fırında nasıl yapılır?

T-Bone fırında nasıl yapılır?
0
180

moderatör

Super Mod
Katılım
Tem 28, 2022
Mesajlar
5,461
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
17

T-Bone nasıl servis edilir?​

Oda sıcaklığına gelen etinizin her iki tarafını da ayçiçek veya mısır özu yağı ile iyice yağlayın. Daha sonra etinizi, deniz tuzu ıle iyice tuzlayın. (İsteğe göre tane karabiber de ekleyebilirsiniz.) Tbone Steak'inizi az-orta pişmiş yemenizi tavsiye ediyoruz.

T-Bone Steak nasıl marine edilir?​

Etimizi oda ısısında marine ediyoruz. Pişirmeden önce soğuk olmaması gerekiyor. Eğer kanlı bir et ise yıkayıp, havlu kağıt ile güzelce kuruluyoruz. Yıkamazsak bile üzerini kuruluyoruz ve zeytinyağı tuz ekleyip çok fazla ete dokunmadan marine ediyoruz.

New York Steak hayvanın neresi?​

TBone: TBone steak denilen kısım, sırt bölümünde, bonfile ve kontrfilenin aralarında bulunan etin kemik ile birlikte aldığı isimdir. Bonfile ve kontrfile birlikteyken fileto diye adlandırılırken tbone olabilmesi için; sırt kısımlarındaki kapak 2-3 cm. kadar yağlı olmalıdır.

T-Bone Steak kaç gram?​

porsiyonu 400 gram olan et. et hastalarına tavsiye edilir.

T-Bone Steak nasıl saklanır?​

IZGARA/TAVA: Yüksek ısıya ulaşan tavaya/ızgaraya etinizi koyun. Mühürleme yöntemiyle, 1'er dk kadar her yüzünü yüksek ateşte pişirin. Pişirme süresi, orta derecede pişmiş Dry Aged Tbone için ortalama 5 dk'dır. Bu süreyi pişme derecesi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Dana T-Bone nedir?​

Steakhouse menülerinden de aşina olduğunuz T-bone Steak diğer biftek çeşitleri gibi dananın sırt kısmından çıkarılır. İsmini etin ortasında bulunan 'T' kemiğinden alan bifteğin küçük parçası bonfile büyük parçası ise kontrfileden oluşur.

Steak nasıl yapılır?​

Az orta pişmiş et için, etin her iki tarafının 55 derece ısıda 3 dakika boyunca pişirilmesi gerekir. Etin her iki tarafını 60 derecede 4 dakika boyunca pişirirseniz orta seviyede pişmiş steak eti elde etmiş olursunuz. Orta iyi pişmiş steak eti için ısıyı 65 dereceye, pişirme süresini ise 5 dakikaya çıkarmanız gerekir.
 

Similar threads

Protein bakımından en zengin yiyecekler arasında yer alan kırmız eti pişirirken en lezzetli olan kısımlarından biri olan biftek bütün dünyada steak olarak tanımlanmaktadır. Birçok çeşidi bulunan ve yapılan steak nedir, steak pişirme tekniği nasıl yapılır? Masterchef'te yapılan steak tekniğiyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Kurban bayramı yaklaşmışken herkes kırmızı et ve kurbanlıklarla ilgili araştırma yapıyor. Kesilen kurbandan alınan parçalarla nerede ne yapılır diye sizlerde merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Yediğimiz etin hayvanın hangi bölümünden elde edildiğini ve hangi şekillerde pişirmenin onun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
192
Pirzolanın yumuşak olması için ne yapmalı? Derin bir kase içine pirzola etleri ekleyin. Etlerin üzerine tavsiye edilen baharatlardan taze kekik, biberiye, pul biber, tuz, kırmızı biber ve kimyondan birer çay kaşığı ölçüde serpiştirin. Etlerin miktarına göre 3 ya da 4 kaşık yoğurt eklemeyi de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
Etin yumuşak olması için ne yapmalıyım? Eti pişmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin. Sağlıklı et için yavaş yavaş pişirmeyi tercih edin. Ayrıca sağlıklı et için ek yağ kullanmamaya dikkat edin. Etin piştiğinde yumuşak olması için, haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Pişmiş et ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Köklü bir tarihe sahip olan İngiltere’nin mutfağı da son derece geniş yelpazede ve kendine has bir seçki sunuyor. Bu kez hazırladığımız yemek ismi birçok "Harry Potter" tutkunlarının hafızalarına kazındı. Peki Steak and kidney pie nedir? Steak and kidney pie nasıl yapılır? Biftekli böbrekli pay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt