iltasyazilim
FD Üye
Süzme Yoğurtlu Ekmekçikler Tarifi İçin Malzemeler
*350 gr un
*200 gr kızıl buğday unu (tam buğday da olabilir )
*70 gr yumuşak tereyağı
*250 gr süzme yoğurt
*1 yumurta (oda ısısında)
*1 paket kuru maya(20 gr yaş maya )
*150 ml ılık süt
*1 tatlı kaşık tuz
*1 yemek kaşığı bal
Süzme Yoğurtlu Ekmekçikler Tarifi Yapılışı Unlar elenir kuru mayayla karıştırılır Diğer malzemeler ve 100 ml süt eklenir ve yoğrulmaya başlanır Artan süt az az yoğurma esnasında eklenir 7 dakika yoğrulur yağlı ele toparlanır (yumuşak ama yapışkan hamur elde ediyoruz) Ve üstü kapalı sıcak bir yerde 45 dakika mayalanmaya bırakılır Leğenin içinde önce bir gazı alınır ve unlu bir yerde biraz yoğrulur Unlayarak rulo haline getirin ve istediğiniz büyüklükte beze alın un üstünde parmak uçlarla unla yoğurup ve avuç içinde yuvarlayın (unlu olduğu için masa üstünde yuvarlama diğer ekmeklerimdeki gibi olmuyor) Bezeleri tepsiye dizin ve 30 dakika üstü kapalı mayalanmaya bırakın (Tavsiyem hemen ruloyu bezelere bölmeyin, tek tek yapın)
Fırını 200 dereceye ısıtın, tabanına bir kase su koyun Ekmeklerin üzerine fırçayla süt sürün, susam ve haşhaş serpin 2530 dakika pişirin Afiyet olsun
*350 gr un
*200 gr kızıl buğday unu (tam buğday da olabilir )
*70 gr yumuşak tereyağı
*250 gr süzme yoğurt
*1 yumurta (oda ısısında)
*1 paket kuru maya(20 gr yaş maya )
*150 ml ılık süt
*1 tatlı kaşık tuz
*1 yemek kaşığı bal
Süzme Yoğurtlu Ekmekçikler Tarifi Yapılışı Unlar elenir kuru mayayla karıştırılır Diğer malzemeler ve 100 ml süt eklenir ve yoğrulmaya başlanır Artan süt az az yoğurma esnasında eklenir 7 dakika yoğrulur yağlı ele toparlanır (yumuşak ama yapışkan hamur elde ediyoruz) Ve üstü kapalı sıcak bir yerde 45 dakika mayalanmaya bırakılır Leğenin içinde önce bir gazı alınır ve unlu bir yerde biraz yoğrulur Unlayarak rulo haline getirin ve istediğiniz büyüklükte beze alın un üstünde parmak uçlarla unla yoğurup ve avuç içinde yuvarlayın (unlu olduğu için masa üstünde yuvarlama diğer ekmeklerimdeki gibi olmuyor) Bezeleri tepsiye dizin ve 30 dakika üstü kapalı mayalanmaya bırakın (Tavsiyem hemen ruloyu bezelere bölmeyin, tek tek yapın)
Fırını 200 dereceye ısıtın, tabanına bir kase su koyun Ekmeklerin üzerine fırçayla süt sürün, susam ve haşhaş serpin 2530 dakika pişirin Afiyet olsun