Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süzme Mercimek Çorbası

Süzme Mercimek Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Süzme Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı mercimek
*5 su bardağı su
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tuz

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Öncelikle 1 su bardağı mercimeği yıkayıp düdüklü tencereye koyalım Suyunu ilave edelim ve kapağını kapatıp düdüğünü kaldıralım Pişmesi için ocağa koyalım Düdük öttükten sonra, düdüğünü indirelim ve 12 dakika sonra tekrar ötecek bu sırada altını ağıra alıp 78 dakika kadar saat tutalım Piştikten sonra altını kapatalım ve düdüklünün kapağını açmak için biraz soğumasını bekleyelim Eğer beklemek istemezseniz ben düdüklüyü soğuk suya koyuyorum ve düdüğünü kaldırıp havasını alıyorum Daha sonra kapak hemen açılıyor Blender veya çırpıcı yardımıyla 23 dakika çırpalım Ufak bir tencereye sıvı yağını dökelim Hafif kızdıktan sonra ununu ilave edelim ve çırpıcı yardımıyla çırpalım Topak topak olmaması için kızarmaya dönerken çorbamızı ilave edelim ve çırpıcıyla karıştıralım hafif kaynamaya başladığında tuzumuzu ilave edelim Kaynadıktan sonra altını kısalım ve tekrar kaynadığında altını kapatalım Çorbamız hazır herkese afiyet olsun

858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt