nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Beslenme alışkanlığında yapılan en manâlı hatalardan birinin yeterli su içme alışkanlığının olmaması olduğunu gösteren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı'nda görevli Diyetisyen Canan Değirmenci, Günlük alınan su miktarı azaldıkça vücutta depolanan yağ miktarı artar Eksik su içildiğinde, beden kendinde yer alan suyu tutmaya çalışır Su yediklerimizin sindirilmesi ve emilmesi için gereklidir Kabızlığın bir nedeni de eksik su içilmesidir Kabızlık kilo artışını etkileyen bir bozuklukturdedi
Yapılan en manâlı hatalardan birinin öğün atlamak olduğunu kaydeden Değirmenci, Böylece kişi bir sonraki öğünde açgözlü, atladığınız öğünden çok daha fazlasını yersiniz Öğünü atlama kan şekerinin düşmesi, kabızlık, baş ağrısı, metabolizmanın yavaş çalışmasına niçin olarak sağlığı bozardiye konuştu Enerjisi yüksek besleyici değeri az olan besinleri sık yemenin en fazla yapılan gıda hatası olduğunu ifade eden Değirmenci, Yüksek yağ içerikli besin, gıda tüketimini arttırmaktadır Çayı, kahveyi şekerli içmek, çikolatalara, alkollü içeceklere hayır diyememek, kızartmalara bayılmak, hamur işlerini masadan beceriksiz etmemek kilolara yeni kilolar eklemekten diğer hiçbir işe afacandedi
Kesintisiz kilo alıp vermenin zayıflamak isteyen kişilerin en büyük sorunu olduğunu gösteren Değirmenci, Kısa sürede, hızlı bir şekilde verilen kilolar metabolizma hızının yavaşlamasına, yeme bozukluklarına, moral bozukluğuna ve başarısızlık duygusuna niçin olmaktadır Bu döngü tekrarladıkça zayıflamaya çalışan kişilerin kalori gereksinmesi azalacak ve daha kuvvet kilo verecektir Verdiği kiloları korumakta zorlanacaktır Sağıklı kilo kaybı ve verilen kilonun korunması için yeme alışkanlıklarımızda, fiziksel aktivite alışkanlıklarımızda kısacası hayat tarzımızda içten ve kalıcı şartların değişmesi yapmalıyızdiye konuştu *
Yapılan en manâlı hatalardan birinin öğün atlamak olduğunu kaydeden Değirmenci, Böylece kişi bir sonraki öğünde açgözlü, atladığınız öğünden çok daha fazlasını yersiniz Öğünü atlama kan şekerinin düşmesi, kabızlık, baş ağrısı, metabolizmanın yavaş çalışmasına niçin olarak sağlığı bozardiye konuştu Enerjisi yüksek besleyici değeri az olan besinleri sık yemenin en fazla yapılan gıda hatası olduğunu ifade eden Değirmenci, Yüksek yağ içerikli besin, gıda tüketimini arttırmaktadır Çayı, kahveyi şekerli içmek, çikolatalara, alkollü içeceklere hayır diyememek, kızartmalara bayılmak, hamur işlerini masadan beceriksiz etmemek kilolara yeni kilolar eklemekten diğer hiçbir işe afacandedi
Kesintisiz kilo alıp vermenin zayıflamak isteyen kişilerin en büyük sorunu olduğunu gösteren Değirmenci, Kısa sürede, hızlı bir şekilde verilen kilolar metabolizma hızının yavaşlamasına, yeme bozukluklarına, moral bozukluğuna ve başarısızlık duygusuna niçin olmaktadır Bu döngü tekrarladıkça zayıflamaya çalışan kişilerin kalori gereksinmesi azalacak ve daha kuvvet kilo verecektir Verdiği kiloları korumakta zorlanacaktır Sağıklı kilo kaybı ve verilen kilonun korunması için yeme alışkanlıklarımızda, fiziksel aktivite alışkanlıklarımızda kısacası hayat tarzımızda içten ve kalıcı şartların değişmesi yapmalıyızdiye konuştu *