Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Suudi Arabistan petrol ihracatını rekor seviyeye çıkaracak

Suudi Arabistan petrol ihracatını rekor seviyeye çıkaracak

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68
2250028_720x360.jpg

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkiliye göre krallık, petrol ihracatını Mayıs ayından itibaren günlük 10 milyon varil ile rekor seviyeye çıkaracak.

Söz konusu adım, Rusya’nın OPEC+ ile üretim kısıntısı konusunda görüş ayrılığı yaşamasının ardından krallığın üretimi artırma konusunda kararlı olduğunu gösteriyor.

Moskova ve Riyad, petrol üretimine ilişkin fikir ayrılığı nedeniyle fiyat savaşına girmiş durumdayken Brent petrolün varil fiyatı 30 doların altına indi.

Bakanlık yetkilisi “Suudi Arabistan Fadhili petrol sahasından gelen üretimi yaklaşık 250 bin varil civarındaki günlük tüketim için kullanacak. Bu da krallığın gelecek aylarda ham petrol ihracatını artırarak 10 milyon varili aşmasına imkan verecek.” dedi.

Similar threads

Ham petrol arzını rekor seviyelere çıkaran Suudi Arabistan, ABD Başkanı Donald Trump'ın krallık ile Rusya arasındaki petrol fiyat savaşında tansiyonu düşürmek için yaptığı baskıya boyun eğmiyor. ABD Başkanı Salı akşamı yaptığı açıklamada dünyanın en büyük iki petrol üreticisi arasında ateşkes...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Suudi Arabistan ve Rusya'nın ham petrol üretimlerinde ek kesinti yapma kararı alamaması nedeniyle fiyatların son 4 yılın en düşük seviyesine gerilemesi, iki ülkenin ekonomisinin yanı sıra ABD'nin petrol üretimine de zarar verecek. Suudi Arabistan liderliğindeki Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Suudi Arabistan, petrol üretiminde gönüllü ve tek taraflı olarak günlük 1 milyon varil kısıntıya gideceğini açıkladı. Küresel enerji piyasalarında yeni oluşmaya başlayan toparlanmayı hızlandırmak isteyen krallığın günlük petrol üretimi 18 yılın en düşük seviyesine düşürecek. Haziran'da günlük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Petrol yatırımcıların ABD ile Çin arasında kötüleşen ticaret anlaşmazlığını ve Suudi Arabistan'ın piyasayı istikrar kavuşturma adımlarını değerlendirmesiyle ikinci haftalık kaybına hazırlanıyor. New York'ta işlem gören vadeli kontratlar bu hafta yüzde 5'ten fazla geriledi. Pekin ile Washington...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Suudi Arabistan, ham petrol üretim kapasitesini günlük 1 milyon varil artırmak için milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya talimat verdi. Suudi Borsası Tadawul'dan yapılan yazılı açıklamada, "Saudi Aramco, maksimum sürdürülebilir kapasitesini günlük 12 milyon varilden 13 milyon varile çıkarmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt