iltasyazilim
FD Üye
Sütsüz İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı tereyağı
*2 çay bardağı irmik (Küçük çay bardağı)
*İsteğe göre 2 yemek kaşığı fistık,ceviz
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*1 25 su bardağı şeker (Daha tatlı sevenler şekeri 1 5 su bardağı olarak ekleybilir)
Sütsüz İrmik Helvası Tarifi Yapılışı 1 Öncelikle şeker ve su eriyinceye kadar kaynatılır (Şerbetin fazla kaynamasına gerek yok Şekerin erimesi yeterli) Daha sonra ılımaya bırakılır
2 Ardından yağlar küçük derin bir tencereye alınır Tereyağı eridikten sonra irmik eklenir, kum rengi alıncaya kadar kavrulur
3 İrmik kavrulduktan sonra şerbet eklenir İrmik şerbeti çekene kadar karıştırılır
4 Şerbeti çeken helva soğumaya bırakılır (Sıcak olarak da tüketilebilir Ancak helva soğuyunca şekeri ve kıvamı daha iyi özleşiyor)
Tarçınla ya da kuru yemişle süsleyip servis edilebilirsiniz
Herkese afiyet olsun
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı tereyağı
*2 çay bardağı irmik (Küçük çay bardağı)
*İsteğe göre 2 yemek kaşığı fistık,ceviz
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*1 25 su bardağı şeker (Daha tatlı sevenler şekeri 1 5 su bardağı olarak ekleybilir)
Sütsüz İrmik Helvası Tarifi Yapılışı 1 Öncelikle şeker ve su eriyinceye kadar kaynatılır (Şerbetin fazla kaynamasına gerek yok Şekerin erimesi yeterli) Daha sonra ılımaya bırakılır
2 Ardından yağlar küçük derin bir tencereye alınır Tereyağı eridikten sonra irmik eklenir, kum rengi alıncaya kadar kavrulur
3 İrmik kavrulduktan sonra şerbet eklenir İrmik şerbeti çekene kadar karıştırılır
4 Şerbeti çeken helva soğumaya bırakılır (Sıcak olarak da tüketilebilir Ancak helva soğuyunca şekeri ve kıvamı daha iyi özleşiyor)
Tarçınla ya da kuru yemişle süsleyip servis edilebilirsiniz
Herkese afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.