iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg tel kadayıf
*34 çorba kaşığı tereyağ
*3 su bardağı toz şeker
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
Sütlü Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı Şeker ve süt ocakta kaynayana kadar arada karıştırılarak şerbet haline getiriliyor ve soğumaya bırakılıyor Tereyağ eritilerek ilk kaynaklığı geçene kadar bekletiliyor (1 su bardağı kadar oluyor ) kadayıfın her yerine gelecek şekilde yağ dökülüyor ve elimizle kopararak iyice yağlıyoruz ( kadayıfı buzlukta da saklayabilirsiniz, buzluktan çıkan kadayıf daha kolay parçalanıyor ) Kadayıfı koyacağımız tepsiyi tamamen kaplayacak şekilde yarısını koyuyoruz ve elimizle iyice bastırıyoruz Arasına cevizi koyduktan sonra ikinci katı koyarak aynı işlemi tekrarlıyoruz Fırında 200 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz Şerbet ve tatlı ikisi de ılık bir hale geldikten sonra tatlıya şerbetini döküp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*Yarım kg tel kadayıf
*34 çorba kaşığı tereyağ
*3 su bardağı toz şeker
*5 su bardağı süt
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
Sütlü Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı Şeker ve süt ocakta kaynayana kadar arada karıştırılarak şerbet haline getiriliyor ve soğumaya bırakılıyor Tereyağ eritilerek ilk kaynaklığı geçene kadar bekletiliyor (1 su bardağı kadar oluyor ) kadayıfın her yerine gelecek şekilde yağ dökülüyor ve elimizle kopararak iyice yağlıyoruz ( kadayıfı buzlukta da saklayabilirsiniz, buzluktan çıkan kadayıf daha kolay parçalanıyor ) Kadayıfı koyacağımız tepsiyi tamamen kaplayacak şekilde yarısını koyuyoruz ve elimizle iyice bastırıyoruz Arasına cevizi koyduktan sonra ikinci katı koyarak aynı işlemi tekrarlıyoruz Fırında 200 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz Şerbet ve tatlı ikisi de ılık bir hale geldikten sonra tatlıya şerbetini döküp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.