iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Tatlı Tarifleri
Malzemeler
Yarım kilo tuzsuz lor
2 su bardağı süt,
2 yumurta sarısı,
1 su bardağı irmik, (bana tarafından katı oldu birdahaki sefere yarımdan birazcık pozitif koyacağım)
2 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
Yapılışı
Lor peynirimizi ve sütü tencereye alıp eze eze pişmeye bırakıyoruz
2 yumurta sarısını ekleyip karıştıralım ve kabarana pişirelim
Karışımımız kaynarken kabuk tutmaya başlamışsa kıvama gelmiş demektir
Önce irmiği,şekeri ve son olarakata tereyağını ek edip şöyle bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz
Bilhassa dikkat edilmesi gereken ılık hatta sıcağa yakın servis edilmesi
Bu ölçülerden zannedersem 45 porsiyon çıkıyor
Malzemeler
1 Litre süt
7 Yemek Yemek kaşığı pirinç unu
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı süt kreması
Yarım yemek kaşığı margarin
1 Paket vanilya
Yapılışı
Sütü tencereye alıp üstüne pirinç unu ve pudra şekerini ilave edinOrta hararetli ateşte aralıksız karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin Ocaktan almaya yakın margarini ekleyinMuhallebiyi karıştırma kabına döküp soğumaya bırakınBir su bardağı kremanın içine vanilyayı ekleyip karıştırınKarışımı soğuyan muhallebinin içine döküp mikserle 23 dakika çırpınTatlı kâselerini suyla hafifçe ıslatınTatlıyı kâselere pay edinBuzdolabında 1 gece soğutunServis tabaklarına zıt çevirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın *
Malzemeler
Yarım kilo tuzsuz lor
2 su bardağı süt,
2 yumurta sarısı,
1 su bardağı irmik, (bana tarafından katı oldu birdahaki sefere yarımdan birazcık pozitif koyacağım)
2 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
Yapılışı
Lor peynirimizi ve sütü tencereye alıp eze eze pişmeye bırakıyoruz
2 yumurta sarısını ekleyip karıştıralım ve kabarana pişirelim
Karışımımız kaynarken kabuk tutmaya başlamışsa kıvama gelmiş demektir
Önce irmiği,şekeri ve son olarakata tereyağını ek edip şöyle bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz
Bilhassa dikkat edilmesi gereken ılık hatta sıcağa yakın servis edilmesi
Bu ölçülerden zannedersem 45 porsiyon çıkıyor
Malzemeler
1 Litre süt
7 Yemek Yemek kaşığı pirinç unu
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı süt kreması
Yarım yemek kaşığı margarin
1 Paket vanilya
Yapılışı
Sütü tencereye alıp üstüne pirinç unu ve pudra şekerini ilave edinOrta hararetli ateşte aralıksız karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin Ocaktan almaya yakın margarini ekleyinMuhallebiyi karıştırma kabına döküp soğumaya bırakınBir su bardağı kremanın içine vanilyayı ekleyip karıştırınKarışımı soğuyan muhallebinin içine döküp mikserle 23 dakika çırpınTatlı kâselerini suyla hafifçe ıslatınTatlıyı kâselere pay edinBuzdolabında 1 gece soğutunServis tabaklarına zıt çevirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.