Sutlu Tarhana Tarifi İcin Malzemeler
*1 tepeleme yemek kaşığı toz tarhana
*Yarım litre sıcak su
*Yarım litre sut
*4 kucuk dilim bayat ekmek (ekşi mayalı koy ekmeği)
*Yada bayat pide
Sutlu Tarhana Tarifi Yapılışı Sevgili corba severler;
Sizde benim gibi corba seviyorsanız Hatta yemeğe corbasız başlayamayanlardansanız bide bu tarifi deneyin derim Benim tarhanamı canım annem yaptı icinde yok yok fasulyeden nohuda kapya biberden yoğurda ne ararsanız var Anlıcanız tam bir vitamin ve mineral deposu icine sutte girince tam bir şifa kaynağı Aslında biz bu tarifi ramazan ayında iftarda sofralarımızdan eksik etmeyiz hafif bir corba olduğu icinde mideyi yormaz Lafı cok uzattım sanırım şimdiden afiyet olsun
1
*Oncelikle tarhanayı oda sıcaklığında az miktarda su ile ıslıyoruz
*Bu işlemi 10 dk once yapmanız yeterli olur
*Orta ateşte kaynar suyun icine tarhanayı karıştırarak ilave ediyoruz
*Hızlıca karıştıralım ki topaklanmasın
*5 dk kadar karıştırarak kaynatıyoruz
*Sonra sutu ilave edip bir taşım kaynatıyoruz
*Kişi sayısına gore kaselere birer dilim bayat ekmeğimizi kup kup doğruyoruz
*Uzerine de istediğimiz kadar beyaz peynir ilave ediyoruz
*Tarhanayı servisten 810 dk once ekmeklerin uzerine dokuyoruz ki yumuşak olsun Afiyet olsun
Not : tarhanayı isterseniz ekmeklerin uzerine dokmeden de icebilirsiniz guzel oluyor
*1 tepeleme yemek kaşığı toz tarhana
*Yarım litre sıcak su
*Yarım litre sut
*4 kucuk dilim bayat ekmek (ekşi mayalı koy ekmeği)
*Yada bayat pide
Sutlu Tarhana Tarifi Yapılışı Sevgili corba severler;
Sizde benim gibi corba seviyorsanız Hatta yemeğe corbasız başlayamayanlardansanız bide bu tarifi deneyin derim Benim tarhanamı canım annem yaptı icinde yok yok fasulyeden nohuda kapya biberden yoğurda ne ararsanız var Anlıcanız tam bir vitamin ve mineral deposu icine sutte girince tam bir şifa kaynağı Aslında biz bu tarifi ramazan ayında iftarda sofralarımızdan eksik etmeyiz hafif bir corba olduğu icinde mideyi yormaz Lafı cok uzattım sanırım şimdiden afiyet olsun
1
*Oncelikle tarhanayı oda sıcaklığında az miktarda su ile ıslıyoruz
*Bu işlemi 10 dk once yapmanız yeterli olur
*Orta ateşte kaynar suyun icine tarhanayı karıştırarak ilave ediyoruz
*Hızlıca karıştıralım ki topaklanmasın
*5 dk kadar karıştırarak kaynatıyoruz
*Sonra sutu ilave edip bir taşım kaynatıyoruz
*Kişi sayısına gore kaselere birer dilim bayat ekmeğimizi kup kup doğruyoruz
*Uzerine de istediğimiz kadar beyaz peynir ilave ediyoruz
*Tarhanayı servisten 810 dk once ekmeklerin uzerine dokuyoruz ki yumuşak olsun Afiyet olsun
Not : tarhanayı isterseniz ekmeklerin uzerine dokmeden de icebilirsiniz guzel oluyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.