iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
Süslemesi için
*Hindistan cevizi
*Antep fıstığı tozu
*Dondurma
Sütlü Revani Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbetimizi hazırlamakla başlayalım
*Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya başlayınca altını kısalım
*Taşmaması için ara ara karıştıralım hazır olan şerbetimizi kenara alıp soğumaya bırakalım
*Şerbeti hazırlarken şekerin erimesi için süt ısınana kadar karıştıralım
*Derin bir kabın içinde yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpalım
*Üzerine süt, yağ, un irmik vanilya ve kabartma tozumuzu da ekleyip çırpma işlemine devam edelim
*Yağlanmış fırın tepsimize yada borcamımıza döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
*Daha sonra fırından alıp 10 dakika tezgah üzerinde dinlendirelim
*Ilınması için daha sonra revanimizi dilimleyip üzerine soğuk şerbetimizi döküp çekene kadar bekletelim
*Şerbetimiz çektikden sonra üzerine hindistan cevizi, antep fıstığı tozu yada dondurma ile süsleyip servis edebilirsiniz
*Dilimleyerek şerbeti dökünce daha güzel şerbetini eşit şekilde çekiyor
*Hindistan cevizim vardı evde ben onunla süsledim
Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
Süslemesi için
*Hindistan cevizi
*Antep fıstığı tozu
*Dondurma
Sütlü Revani Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbetimizi hazırlamakla başlayalım
*Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya başlayınca altını kısalım
*Taşmaması için ara ara karıştıralım hazır olan şerbetimizi kenara alıp soğumaya bırakalım
*Şerbeti hazırlarken şekerin erimesi için süt ısınana kadar karıştıralım
*Derin bir kabın içinde yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpalım
*Üzerine süt, yağ, un irmik vanilya ve kabartma tozumuzu da ekleyip çırpma işlemine devam edelim
*Yağlanmış fırın tepsimize yada borcamımıza döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
*Daha sonra fırından alıp 10 dakika tezgah üzerinde dinlendirelim
*Ilınması için daha sonra revanimizi dilimleyip üzerine soğuk şerbetimizi döküp çekene kadar bekletelim
*Şerbetimiz çektikden sonra üzerine hindistan cevizi, antep fıstığı tozu yada dondurma ile süsleyip servis edebilirsiniz
*Dilimleyerek şerbeti dökünce daha güzel şerbetini eşit şekilde çekiyor
*Hindistan cevizim vardı evde ben onunla süsledim
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.