iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Nuriye Tarifi Resimli
Resimli Sütlü Nuriye Tarifi
Hamuru için
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuzlu
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
2,5 kadeh su
1,5 kadeh süt
Açtırmak için
Nnişasta
İçi için
Dövülmüş fındık
Üstüne
250 gram margarin
Yapılışı
Unu eleyip ortasını açınUnun ortasına yumurtayı kırın,sütü,yağı,sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu sıvı karışıma yedirerek yoğurunKulak memesinden birazcık sert olacak üstüne nemli kumaş serip 20 dakika buzdolabında dinlendirinHamuru üçe bölüp her parçayı 14 parçaya bölünHer 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve defalarca dizinen üstteki hamura nişasta atmayınHamurlara elinizle bastırın(3 tane 14 katlı hamurunuz olacak)14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açınYağlanmış tepsiye ilk hamuru yayınlama ve fındığın yarısını dökün2 ve 3 hamurları benzer şekilde açıp aralarına fındık döküp, dilimleyinEn üste margarini eritip dökün170 derecede üstleri kızarana değin pişirinFırından meydana çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayınŞeker ve suyu en ince ayrıntısına kadar kaynatın kaynayınca sütü ek edip altını kapatın *
Resimli Sütlü Nuriye Tarifi
Hamuru için
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuzlu
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
2,5 kadeh su
1,5 kadeh süt
Açtırmak için
Nnişasta
İçi için
Dövülmüş fındık
Üstüne
250 gram margarin
Yapılışı
Unu eleyip ortasını açınUnun ortasına yumurtayı kırın,sütü,yağı,sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu sıvı karışıma yedirerek yoğurunKulak memesinden birazcık sert olacak üstüne nemli kumaş serip 20 dakika buzdolabında dinlendirinHamuru üçe bölüp her parçayı 14 parçaya bölünHer 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve defalarca dizinen üstteki hamura nişasta atmayınHamurlara elinizle bastırın(3 tane 14 katlı hamurunuz olacak)14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açınYağlanmış tepsiye ilk hamuru yayınlama ve fındığın yarısını dökün2 ve 3 hamurları benzer şekilde açıp aralarına fındık döküp, dilimleyinEn üste margarini eritip dökün170 derecede üstleri kızarana değin pişirinFırından meydana çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayınŞeker ve suyu en ince ayrıntısına kadar kaynatın kaynayınca sütü ek edip altını kapatın *