teknolojiuzmani
FD Üye
Sütlü Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı teremyağ margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un (silme)
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı süt
- 1,5 litre sıcak su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sütlü Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Teremyağı ve sıvı yağı tencereye alarak eritelim.
- Soğanları küçük küçük doğrayalım. Pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan soğanlara unumuzu ekleyelim ve rengi dönene kadar yakmadan kısık ateşte karıştırarak kavuralım.
- Yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimekleri ekleyelim biraz karıştırıp üzerine suyunu ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Tencerenin kapağı kapatıp orta ateşte kaynayana kadar pişirelim kaynayınca da kısık ateşte orta ara karıştırarak yumuşayana kadar 30 dk kadar pişirelim.
- Mercimeğimiz pişince krema üzere olana kadar rondadan geçirelim.
- Daha sonra süt ve tuzu da ekleyerek, 5 dakika kadarda kısık ateşte pişirelim.
- Çorbanın üzerine dökülecek sosu da hazırlayıp kaselere koyduğumuz çorbaların üzerinde gezdirelim.Afiyet olsun.