Sutlu Levrek Yapılışı
Resimli Sutlu Levrek Tarifi
SUTLU LEVREK
Malzemeler
1 kg levrek,
2 su bardağı sut,
150 gr taze kaşar rendesi,
3 corba kaşığı un,
125 gr katıyağ,
sirke,
tuz,
karabiber
imagessutlulevrektarifi5ad3ec630e0db
Yapılışı
Levrekleri, 1 kaşık sirke ile tuzlu suda haşlayıp, deri ve kılcıklarını ayıklayın Kısık ateşte, unu eritilmiş yağa azar azar karıştırarak katıp, pembeleştirin Sutle tuzunu ilave edip muhallebi kıvamına getirin ve peynirin yarısını katıp karıştırın Isıya dayanaklı bir cam kaba sosun 13 unu boca edip uzerine balıkları yayın ve sosun geri kalan kısmını da ustune boca edin 180 derece fırında yarım saat tutup, ustune kalan peyniri de serpin ve peynirler eriyinceye kadar pişirin
Resimli Sutlu Levrek Tarifi
SUTLU LEVREK
Malzemeler
1 kg levrek,
2 su bardağı sut,
150 gr taze kaşar rendesi,
3 corba kaşığı un,
125 gr katıyağ,
sirke,
tuz,
karabiber
imagessutlulevrektarifi5ad3ec630e0db
Yapılışı
Levrekleri, 1 kaşık sirke ile tuzlu suda haşlayıp, deri ve kılcıklarını ayıklayın Kısık ateşte, unu eritilmiş yağa azar azar karıştırarak katıp, pembeleştirin Sutle tuzunu ilave edip muhallebi kıvamına getirin ve peynirin yarısını katıp karıştırın Isıya dayanaklı bir cam kaba sosun 13 unu boca edip uzerine balıkları yayın ve sosun geri kalan kısmını da ustune boca edin 180 derece fırında yarım saat tutup, ustune kalan peyniri de serpin ve peynirler eriyinceye kadar pişirin