Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Lavaş

Sütlü Lavaş
0
16

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sutlu-lavas.jpg

Sütlü Lavaş Tanımı İçin Materyaller


Kullanmış olduğum su bardağı 200 ml’dir
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Sütlü Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt, su ,yağ ,şeker ve maya yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
  2. Tuz ve un ek edilerek hamur toparlanana kadar yoğurma kabında, daha sonra tezgah üzerine alınarak hamur 5 dk kadar yoğurulur.
  3. Hamur çok yumuşak olmayacak, çok sert bir hamurda olmayacak.
  4. Hamuru güzelce yoğurursanız hem kaliteli bir hamur elde etmiş olursunuz hemde lavaşlarınız pamuk üzere olacaktır.
  5. Mayası gelen hamur bezeler haline getirilir.
  6. Hamura vereceğiniz bezenin büyüklüğü küçüklüğü büsbütün size kalmış.Ben servis tabağı büyüklüğünde açtım.
  7. Bezeleri teker teker düzgün unlayıp açalım kızgın saç ,tava neyin üzerinde pişecekse artlı önlü pişirelim.Not; Lavaşları açarken fazla unlamayın.
    Lavaşlar pisince pişen lavası kesinlikle sofra bezine yahut bir örtü içerisine alın, yoksa lavaşlarınız kurur.
    Afiyet olsun .

Sütlü Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt