
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Mandalina soslu irmik tatlısı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Mini petibör bisküvi
- 2 su bardağı mandalina suyu ( benim mandalinalarım çoktu siz portakallı yada limonlu da yapabilirsiniz)
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker ( mandalinalar ekşi olduğu için siz damak tadınıza göre ekleyip azalta bilirsiniz)
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü, irmiği, şekeri ocağa alıp kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı katıp göz göze olana kadar kısık ateşte karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Kare büyük borcamın içini ıslatıp karışımı borcama boşaltıyoruz.
- Aralarına petibör bisküvileri dikey şekilde saplıyoruz.
- Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz en az 1 saat soğuduktan sonra bir tencereye mandalina suyunu, nişastayı ve şekeri ekleyip karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.
- Kaynayan karışımı soğumuş tatlımızın üzerine gezdiriyoruz.
- Tamamına yayıyoruz ve 2 saat soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.