Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ ya da teremyağ (125 gram kadar)
  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt ve şekeri bir kapta eritiyoruz.
  2. Yayvan bir tencereye ya da bir pişirme kabına yağ koyulur ve eritilmeye başlanır.
  3. Üzerine irmik eklenir ve irmikler pembeleşinceye kadar orta ateşte daima karıştırarak kavrulur.
  4. Kavrulan irmiğin üzerine, erittiğimiz şekerli süt eklenir.
  5. İrmikler sütü çekene kadar karıştırarak pişirilir.
  6. Tencereni altı kapatılır. Üzerine havlu kağıt koyularak kapağı kapatılır.
  7. Temiz bir beze sarılarak 15-20 dakika demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun :).
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt