
Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 çay bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- Ceviz
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak tereyağ eritilir ve sıvı yağ eklenir.
- Akabinde irmik ekleneler kavrulur pembeleşene kadar.
- Şeker ve süt düzgünce karıştırılır şekerin erimesi sağlanır.
- Kavrulan irmiğe dökülüp şerbet kısık ateşte sütü çekene kadar pişirilir.
- Orta ara karıştırılır ki tabanına tutmasın.
- Piştikten sonra 5 dakika dinlendirilip ceviz ile süslenip servis edilir.