Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası
0
122

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı şeker (arzuya göre daha az olabilir)
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*100150 gr tuzsuz Antep Peyniri veya kaşar loru
*Çekilmiş Antep Fıstığı
*Tarçın

Sütlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle su,süt ve şeker bir tencerede kaynamak üzere ateş üzerine alınır Diğer tarafta irmik sıvıyağ ile birlikte kavrulur Şurup kaynar kaynamaz ateşten alınıp, kavrulan irmik üzerine dökülüp, tencerenin kapağı kapatılır Helva pişerken, peynir ince uzun şeritler halinde dilimlenir Pişen helva içine sadeyağ ve önce peynirin yarısı ilave dilir Dairesel şekillerle karıştırılır(Dairesel yapma sebebi;peynirin kopmadan helva içinde sünmesi) İlk sıcağı çıkan helva içine kalan peynir ilave edilip, aynı şekilde karıştırılır Sıcakken servis tabağına alınıp, üzerine fıstık ve tarçın serpilir
 
858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt