iltasyazilim
FD Üye
Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı süt
*Çay kaşığının ucuyla tarçın
*Dolmalık fıstık ve ya ceviz
*100 gram tereyağı veya margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sütlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Önce tencereye sıvı yağı ve tereyağı koyup eritin dolmalık fıstıkları da atıp güzelce kavurun Daha sonra irmiği ve tarçını da atıp rengi koyulaşıncaya kadar yine kavurunBaşka bir kaba şeker ve sütü alın fakat bu karışıma 2 su bardağı şekeri koyun yarımını ayırın Şeker eriyinceye kadar çırpınİrmiği kavurduktan sonra süt ve şeker karışımını dikkatlice irmiğin olduğu tencereye dökün Kaynayıncaya kadar karıştırın Kaynadıktan ve irmik sütü çektikten sonra kalan yarım bardak şekeri üstüne serpip altını ve tencerenin kapağını kapatıp dinlendirinSoğuyup kıvam aldıktan sonra servis edebilirsiniz
Not: tarçını çok fazla katmanızı önermem Helvanın içinde çok hissedilmemeli Tarçın aromasını çok çok hafif vermeli
Afiyet olsun
*2 su bardağı irmik
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı süt
*Çay kaşığının ucuyla tarçın
*Dolmalık fıstık ve ya ceviz
*100 gram tereyağı veya margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sütlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Önce tencereye sıvı yağı ve tereyağı koyup eritin dolmalık fıstıkları da atıp güzelce kavurun Daha sonra irmiği ve tarçını da atıp rengi koyulaşıncaya kadar yine kavurunBaşka bir kaba şeker ve sütü alın fakat bu karışıma 2 su bardağı şekeri koyun yarımını ayırın Şeker eriyinceye kadar çırpınİrmiği kavurduktan sonra süt ve şeker karışımını dikkatlice irmiğin olduğu tencereye dökün Kaynayıncaya kadar karıştırın Kaynadıktan ve irmik sütü çektikten sonra kalan yarım bardak şekeri üstüne serpip altını ve tencerenin kapağını kapatıp dinlendirinSoğuyup kıvam aldıktan sonra servis edebilirsiniz
Not: tarçını çok fazla katmanızı önermem Helvanın içinde çok hissedilmemeli Tarçın aromasını çok çok hafif vermeli
Afiyet olsun