
Sütlü Biberli Çökelek Turşusu (Soka) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kadar çökelek yada lor
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Acı biber severseniz dahada güzel olur
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
- Yarım kg lık kavanoz
Sütlü Biberli Çökelek Turşusu (Soka) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkanmış kurulanmış biberleri iri iri doğrayalım.
- Sütümüzü ılık bir şekilde hazır edelim.
- Steril edilmiş kavanoz ve kapağıda hazırlayalım.
- Kavanoza bir sıra biber ardından 2-3 kaşık çökelek koyalım.
- Kaşıkla iyice bastıralım.
- İşleme bu şekilde devam edelim.
- Kavanoz ağzından bir parmak aşağıda olacak şekilde çökelek ile bitirelim.
- Üzerine tuz (peynir tuzluysa koymayabilirsiniz)ve süt ekleyelim.
- Bıçak yardımıyla üstüne dikey batıralım süt tabana kadar insin.
- Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında 15 gün bekletelim.
Afiyet olsun.
Biber ve çökelek tamamen ölçüsüz.
Hangisi yetersiz kalırsa diğerini fazladan ekleyerek kavanozu tamamlayabilirsiniz.
Kavanozun altına bir tabak oyalım fermantasyon aşamasında taşma olabilir.
Üzerine zeytinyağ gezdirerek tüketebilirsiniz.
Sütlü Biberli Çökelek Turşusu (Soka) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı