
Sütlü Açma Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Sütlü Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Unu kabımıza koyuyoruz. Ortasına maya ve sütü koyuyoruz. Öbür materyalleri de koyup yoğurmaya başlıyoruz.
- Yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Bir saat kadar mayasının gelmesini bekliyoruz sonra form verip tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sürerek çörekotu, susam serpip birazda tepside kavramasını bekliyoruz.
- Sonra fırına verip yarım saat piştikten sonra afiyetle yiyoruz.