elektronikci
FD Üye
Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinçlerimiz 15 dakika suda bekletiyoruz.
- Beyazlayan pirinçleri uygunca suda yıkadıktan sonra tenceremize pirinçlerin üzerini geçecek kadar su koyup haşlıyoruz. (10 dakika kadar).
- Haşlanan pirinçleri süzüp tenceremize sütü ve pirinçi koyup süt kaynayana kadar bekliyoruz.
- Süt kaynamaya başlayınca pirinçin yeterlice piştiğindenden emin olduktan sonra şekerimizi ilave ediyoruz.
- Ocaktan indirmeye yakın vanilyamızı döküp uygunca karıştırıp kaselerimize koyalım.
- Soğuduktan sonra servise hazırdır afiyet olsun.