
Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı pirinç
- 8 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel pirinçleri çok yıkamadan yalnızca bir defa sudan geçirin ve tencereye alın.
- Üzerine 8 bardak su ekleyin.
- Pirinçler yumuşayana kadar pişsin.
- Yaklaşık 20-30 dakika da pişiyor.
- Pilav üzere susuz olması gerekmiyor lapa sulu bir halde kalabilir.
- Daha sonra pişen pirinçlerin üzerine 1 litre sütü ek ediyoruz.
- 15 dakika bu halde kaynatıyoruz, kıvam alsın yoğunlaşsın.
- Kıvam alan sütlacımıza şekeri ekliyoruz ve 5 dakika da o denli kaynatıyoruz.
- Ocağın altını kapatmaya yakın tuzu atıyoruz.
- Bir iki kaynamasını bekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Sıcakken servis tabaklarına alıyoruz ki soğudukça kıvam alır katılaşır.
- Yemek için soğumasını bekliyoruz soğuk servis yapıyoruz.
- İsteğe bağlı üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı