Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlaç

Sütlaç
0
53

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
sutlac-2.jpg

Sütlaç Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 8 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel pirinçleri çok yıkamadan yalnızca bir defa sudan geçirin ve tencereye alın.
  2. Üzerine 8 bardak su ekleyin.
  3. Pirinçler yumuşayana kadar pişsin.
  4. Yaklaşık 20-30 dakika da pişiyor.
  5. Pilav üzere susuz olması gerekmiyor lapa sulu bir halde kalabilir.
  6. Daha sonra pişen pirinçlerin üzerine 1 litre sütü ek ediyoruz.
  7. 15 dakika bu halde kaynatıyoruz, kıvam alsın yoğunlaşsın.
  8. Kıvam alan sütlacımıza şekeri ekliyoruz ve 5 dakika da o denli kaynatıyoruz.
  9. Ocağın altını kapatmaya yakın tuzu atıyoruz.
  10. Bir iki kaynamasını bekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  11. Sıcakken servis tabaklarına alıyoruz ki soğudukça kıvam alır katılaşır.
  12. Yemek için soğumasını bekliyoruz soğuk servis yapıyoruz.
  13. İsteğe bağlı üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt