
Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Vanilya
- Tarçın
- Fındık
Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı suda pirinci haşlayalım. Su az gelirse az ilave edebilirsiniz.
- Yumuşayan pirinçleri sıcak sütün içine koyalım.
- Biraz kaynayınca toz şekeri ilave edelim.
- Bir iki taşım kaynatalım.
- Pirinçler şekerle fazla kaynarsa sertleşebilir.
- Yarım çay bardağı su ile nişastayı bir kasede karıştıralım.
- Devamlı karıştırarak tencereye ilave edelim.
- 4 dakika kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocağı kapatalım ve vanilya ilave edelim.
- Kaselere pay edip. Oda sıcaklığında bekletelim. Soğuduğunda dolaba kaldırabiliriz.
- Servisi tercihe göre yapabilirsiniz. Ben servis aşamasında tarçınla ve irice dövülmüş kavrulmuş kabuksuz fındıkla servis yaptım.Deneyecek olanlara şimdiden ;Afiyet olsun.