elektronikci
FD Üye

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırında sütlaç için öncelikle pirinçi haşlayalım.
- Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
- Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
- Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz.
- 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
- Sütlaçları fırına sürelim.
- Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
- Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
- Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
- 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.