Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlaç

Sütlaç
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sutlac.jpg

Sütlaç Tanımı İçin Gereçler

  • 2 litre süt
  • 1 su bardağı baldo pirinç̧
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 adet vanilya

Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Akşamdan pirinçi ıslatalım (daha çabuk pişecektir).
  2. Tencereye sütü ve kremayı alalım.
  3. Pirincin suyunu süzdürüp yıkayalım ve süte ek edip taşırmadan ortada karıştırarak pişirelim.
  4. Ocağın altını kısıp şekeri ilave edelim ve kıvam alana kadar kaynatalım.
  5. İndirmeye yakın vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan indirelim.
  6. Kaselere paylaştırıp soğuyunca isteğe göre sade, tarçın yahut antep fıstığı ile süsleyip servis edelim.
Eğer çiftlik sütü kullanacaksanız sıvı krema kullanmanıza gerek yok.

Olur ya sütlacınız kıvam alıp koyulaşmadı ise bir yemek kaşığı nişastayı biraz süt ile açıp sürekli karıştırarak tencereye ekleyebilirsiniz. Çabucak koyulaşacaktır üç dakika daha kaynatmanız kâfi olacaktır.

Bu ölçüden 10 kase sütlaç elde edebilirsiniz.
 
858,505Konular
982,687Mesajlar
33,050Kullanıcılar
HelsinkiSon üye
Üst Alt