Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlaç

Sütlaç
0
94

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
sutlac.jpg

Sütlaç Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz

Sütlaç Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak yıkadığımız pirinçleri ve suyumuzu uygun bir tencereye alarak ocağın altını açalım ve  10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
  2. Burada püf noktası pirinçleri pilav üzere çok su ile yakamayın, zira sütlacımızın kıvamını pirinçlerin nişastası verecek.
  3. Pirinçlerimiz şiştikten sonra soğuk sütümüzü ekleyelim, orta ateşte süt kaynayıp, sütlaç yoğunlaşana kadar yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
  4. Tez etmeyin yavaş yavaş piştikçe kıvam alacak. Tanımdaki mühletlere uyarsanız hiç sorun olmaz ;)
  5. Şeker ve tuzu da ek ederek karıştıralım ve 10 dakika kadar daha kaynamaya bırakalım.
  6. Müddetin sonunda ocağı kapatalım ve sütlacımızı sunum kaselerine aktaralım.
  7. Birinci sıcaklığı çıkan sütlaçlarımızı buzdolabına alalım, bir kaç saat dinlendirelim.
  8. Dinlenen sütlaçlarımız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt