Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre tam yağlı süt
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker +1 yemek kaşığı şeker
Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pirinçi yıkayın ve 2, 5 su bardağı su ile haşlayın orta ara karıştırarak haşlayın .
- Suyunu çekince sütünü ek edin .
- Şekeri ekleyin, kaynayana kadar pişirin orta ara kesinlikle karıştırın. .
- Kaynadıktan sonra 1 -2 dk kadar kaynatıp ocağı kapatın karıştıra karıştıra kaselere doldurun.
- 5 -6 saat dinlendikten sonra daha hoş bir kıvam alacaktır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.