Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlaç (Anne Sütlacı)

Sütlaç (Anne Sütlacı)
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sutlac-anne-sutlaci.jpg

Sütlaç (Anne Sütlacı) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 kg süt
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı şeker
  • Pirinçlerin üzerini geçecek kadar su
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Sütlaç (Anne Sütlacı) Tanımı Yapılışı

  1. Pirinçleri sütlacı hazırlayacağınız tencereye alın üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin kaynamaya bırakın.
  2. Altını orta kısık ateşe verip pirinçlerin düzgünce yumuşamasını sağlayın. Mutlaka kıtırtı olmayacak tum pirinçler uygunca pişecek.
  3. Daha sonra üzerine 3 litre soğuk sütü boşaltın ve kaynamaya bırakın.
  4. Kaynamaya başlayınca 10 dk kısık ateşte özleşene kadar kaynasın bu sırada şeker eği yapın.
  5. 5 dk kadar şeker ile pistikten sonra bir kap içerisinde 3 yemek kaşığı nişastayı bir ölçü su ile açın
  6. Kaynayan sütlaçtan bir kepçe alıp nişastaya boşaltın. Özleştirip bu karışımı sütlaç tenceresine boşaltın karıştırın. Bu halde 15 dakika pişirin.
  7. Müddet sonunda tencereyi ocaktan alıp şimdi sıcakken kaplara paylaştırın.
  8. Fırında sevenler kaplara boşaltılan sütlaçları fırın tepsisine alın kapların yarısına gelecek biçimde su ekleyin
  9. Fırının en üst kısmına yerleştirip 200 derecede kızartabilir.
    Her iki biçimi de denemeye paha ????????.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt