Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süt Reçeli

Süt Reçeli

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
sut-receli.jpg

Süt Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu yahut karbonat
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Süt Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tenceremize şekeri sonra sütümüz ekleyip kaynayana kadar pişirelim.
  2. Kaynayınca kabartma tozu ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  3. Yaklaşık yarım saat sonra kısık ateşte pişirmeye devam edelim↩️❗kabartma tozunu koyduktan sonra çok dikkatli olalım çabucak tipiye tutabiliyor.Bu yüzden orta sıra karıştırmak gerekiyor????.Yaklaşık 1 saatte oldu.
  4. Biraz sıvı olduğu için yarım saat daha pişirdim????.
  5. Kavanozlara boşaltıp oda sıcaklığına geldikten sonra kavanozların kapaklarını kapatalım.
  6. Buzdolabına kaldıralım????.
1 gece buzdolabında bekledikten sonra sonraki gün çıkardığımda muhallebi kıvamına gelmişti↩️.
  • Bu yüzden çok katı olmasını istemiyorsanız 1 saat kaynatmanız kâfi olacaktır????.
  • ❗ Yapıldığında biraz sıvı oluyor.
  • ❗1 gece bekledikten sonra katılaşıyor.
  • Bunu dikkate alarak istediğiniz formda hazırlayabilirsiniz ✌️????????.
  • ↩️ İçine çekilmiş fındıkta ekleyebilirsiniz ????.
  • Tatlı ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz ????.
  • ❗ Buzdolabında yaklaşık 1 ay saklayabilirsiniz ????.
  • 375 gram süt reçelimiz oldu ????????.
Süt Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt