teknolojiuzmani
FD Üye

Süt Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu yahut karbonat
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Süt Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tenceremize şekeri sonra sütümüz ekleyip kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynayınca kabartma tozu ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Yaklaşık yarım saat sonra kısık ateşte pişirmeye devam edelim
kabartma tozunu koyduktan sonra çok dikkatli olalım çabucak tipiye tutabiliyor.Bu yüzden orta sıra karıştırmak gerekiyor????.Yaklaşık 1 saatte oldu.
- Biraz sıvı olduğu için yarım saat daha pişirdim????.
- Kavanozlara boşaltıp oda sıcaklığına geldikten sonra kavanozların kapaklarını kapatalım.
- Buzdolabına kaldıralım????.

- Bu yüzden çok katı olmasını istemiyorsanız 1 saat kaynatmanız kâfi olacaktır????.
Yapıldığında biraz sıvı oluyor.
1 gece bekledikten sonra katılaşıyor.
- Bunu dikkate alarak istediğiniz formda hazırlayabilirsiniz
????????.
İçine çekilmiş fındıkta ekleyebilirsiniz ????.
- Tatlı ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz ????.
Buzdolabında yaklaşık 1 ay saklayabilirsiniz ????.
- 375 gram süt reçelimiz oldu ????????.