
Süt Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
Süt Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremize süt ve şekeri alalım tahta kaşık yardımıyla karıştırarak pişirelim.
- Şeker düzgünce eridiğinde aygazın altını kısıp karbonatı ekleyelim (Köpük köpük oluyor kabarıyor bu çok olağan kaygı etmeyin)
- Karbonatı da eklediğimiz karışımı kısık ateşte köpüğü sönene kadar karıştırarak pişirelim.
- Köpüğü büsbütün yok olup kıvam almaya başlayınca karıştırmayı bırakalım(ara orta denetim edelim) 2-2,5 saat sonra reçel kıvamını alacaktır.
- Kavanozlarımıza koyup ağzını kapatalım. Bu lezzetli tanımı denemeyen, yemeyen kalmamalı şimdiden afiyet olsun. ????????