iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin Çırpıcıyla karıştırın Köpükler gidene kadar bu kısım da sürekli karıştırın Altını kısın tencerenin ve sık sık karıştırın ki dibi tutmasın reçelin Kaşıkla alıp akıttığınız da cıvık muhallebi kıvamında olması lazım Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın Toplam da bir saat içinde pişiyor zaten Pişen süt reçelini kavanoza koyun Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak Çok harika bir lezzet oluyor Afiyet şifa olsun
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin Çırpıcıyla karıştırın Köpükler gidene kadar bu kısım da sürekli karıştırın Altını kısın tencerenin ve sık sık karıştırın ki dibi tutmasın reçelin Kaşıkla alıp akıttığınız da cıvık muhallebi kıvamında olması lazım Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın Toplam da bir saat içinde pişiyor zaten Pişen süt reçelini kavanoza koyun Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak Çok harika bir lezzet oluyor Afiyet şifa olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.