bilgisayarci
FD Üye

Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 100 gr margarin ve ya tereyağ (1su bardağı yani)
- 1 su bardağı un
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- İsteğe nazaran bir paket vanilya
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı en kısık ateşte eritmeye başlayalım.
- Düzgünce eridikten sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Öteki bir tencereye sütü koyalım karıştırıp kaynamasını bekleyelim.
- Yağla unu yaklaşık yirmi dakika kısık ateşte kavuralım.
- Kavurduktan sonra güzelce sıvı üzere hâl alacak sütün yarısını ekleyelim çabuk çabuk karıştıralım ki topak olmasın.
- Sonra öteki sütü de ekleyip düzgünce kıvam alana kadar çabuk karıştıralım.
- Akabinde şekeri katalım ve karıştıralım.
- İsterseniz en sonun bir paket vanilya da ekleyebilirsiniz.
- Kıvam aldıktan sonra borcam, cup, güveç kabı neye isterseniz ona dökün.
- Üstü kabuk bağlandıktan sonra fırının en yüksek derecesine alalım ve üstü açıp yanmasını bekleyelim. Ben yaklaşık 45-50 dk bekledim.
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı