Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süt Helvası

Süt Helvası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
sut-helvasi.jpg

Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • 100 gr margarin ve ya tereyağ (1su bardağı yani)
  • 1 su bardağı un
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • İsteğe nazaran bir paket vanilya

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağı en kısık ateşte eritmeye başlayalım.
  2. Düzgünce eridikten sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
  3. Öteki bir tencereye sütü koyalım karıştırıp kaynamasını bekleyelim.
  4. Yağla unu yaklaşık yirmi dakika kısık ateşte kavuralım.
  5. Kavurduktan sonra güzelce sıvı üzere hâl alacak sütün yarısını ekleyelim çabuk çabuk karıştıralım ki topak olmasın.
  6. Sonra öteki sütü de ekleyip düzgünce kıvam alana kadar çabuk karıştıralım.
  7. Akabinde şekeri katalım ve karıştıralım.
  8. İsterseniz en sonun bir paket vanilya da ekleyebilirsiniz.
  9. Kıvam aldıktan sonra borcam, cup, güveç kabı neye isterseniz ona dökün.
  10. Üstü kabuk bağlandıktan sonra fırının en yüksek derecesine alalım ve üstü açıp yanmasını bekleyelim. Ben yaklaşık 45-50 dk bekledim.
Yiyenlere afiyet olsun :)).

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt