
Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığının dolusu un
- 1 paket vanilya yahut yarım çay kaşığı sahlep
- 100 gram tereyağı
- 1 yumurta sarısı
Süt Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıcak sütün içine şeker ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz. Öbür bir tavada tereyağıyla unu rengi hafif değişene kadar kavuruyoruz.
- Sütün olduğu tencereye ekleyip süratlice çırpma teliyle karıştırarak 5 dakika pişiriyoruz. Homojen pürüzsüz bir hal almalı.
- Isıya sağlam kaselere koyup yalnızca üst ızgarası evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ben kaseleri içine 1 parmak su koyduğum bir fırın tepsisinin içinde fırına verdim. Deneyeceklere afiyet olsun????.