Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gram tereyağ ya da margarin
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
Süt Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir tencereye sütün yarısını ve şekeri boşaltıp kaynatmadan şekeri eritiyoruz. Üstüne kalan sütü ve yumurta sarısını ek edip çırpıyoruz.
- Sütümüz bir kenarda soğurken tavamıza yağı koyup eritiyoruz üstüne unumuzu döküp kokusu çıkasıya kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu yavaş yavaş tencereye boşaltıp orta ateşte karıştırıyoruz.
- Kaynayan helvamızın altını kapatıp vanilinimizi ekleyip karıştırıyoruz. Toprak kase ya da isteğe nazaran çok ince olmayacak formda borcama döküyoruz.
- Fırının ısısını yalnızca üst kısma veriyoruz 200 derecede 20 dakika (Üstü kızarana kadar)pişiriyoruz. İster sıcak ister soğuk dileğinize nazaran servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.