Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süt Helvası

Süt Helvası
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sut-helvasi.jpg

Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gram tereyağ ya da margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin

Süt Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Uygun bir tencereye sütün yarısını ve şekeri boşaltıp kaynatmadan şekeri eritiyoruz. Üstüne kalan sütü ve yumurta sarısını ek edip çırpıyoruz.
  2. Sütümüz bir kenarda soğurken tavamıza yağı koyup eritiyoruz üstüne unumuzu döküp kokusu çıkasıya kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu yavaş yavaş tencereye boşaltıp orta ateşte karıştırıyoruz.
  3. Kaynayan helvamızın altını kapatıp vanilinimizi ekleyip karıştırıyoruz. Toprak kase ya da isteğe nazaran çok ince olmayacak formda borcama döküyoruz.
  4. Fırının ısısını yalnızca üst kısma veriyoruz 200 derecede 20 dakika (Üstü kızarana kadar)pişiriyoruz. İster sıcak ister soğuk dileğinize nazaran servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not: Şayet fırınınız sıcaksa 15-20 dakika kâfi olacaktır. Lakin sıcak değilse 30-35 dakika sürecektir.
 
858,505Konular
982,789Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt