Süt Dilimi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kutu krema
- 1 paket kremşanti
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı bal
- 3-4 damla limon suyu
Süt Dilimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri mikser yardımı ile yeterlice çırpalım.
- Daha sonra başka materyalleri de ekleyerek kek harcımızı hazırlayalım.
- Yağladığımız kare tepsimize dökelim ve evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırına verip 10 dakika kızartalım.
- Krema için gerekli olan materyalleri karıştırma kabına alıp güzelce çırpıp köpürtelim. Buzdolabında 20 dakika dinlendirelim.
- Kızaran kekimizi eşit halde evvel dörde kesip, iki modüle krema sürüp, öteki iki parçayı üzerine kapatalım.
- Daha sonra her bir parçayı istediğimiz büyüklükte keselim. Süt dilimlerimiz servise hazır. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.