Ramazan ayının yaz dönemine gelmesi sebebiyle oruç yakalamak daha da zorlaştı Açlıktan ziyade susama düşüncesinin ön planda olduğu oruç ayında, Eskişehirli aktarlar yaşanabilecek su ihtiyacına karşısında tavsiyelerde bulundu Taşbaşı Caddesi’nde aktar olan Koray Özkılıç, Ramazan ayı ile birlikte hareketliliğin başladığını söyleyerek, bu ayda çoğunlukla Osmanlı Şerbeti yapmak için Demirhindi satın alındığını ifade etti Özkılıç, “Ramazan’da susuzluğa iyi gelmesi için kullanılan bazı otlar var İftardan daha sonra içildiği vakit susuzluğu azaltır Keza gündüz karoser aç kaldığı için, karaciğer enzimlerini bozar ve karaciğer yetmezliğine sebebiyet verir Bunu ortadan uyandırmak için karaciğeri kuvvetlendirici karahindiba, enginar suyu, bitkiler ve kajuberi meyvesi gibi ürünler tüketilmelidir biçiminde konuştu id Gad300250 “GAZLI IÇECEK NASIHAT ETMİYORUZ Özkılıç keza, Ramazan ayında bolca hurma tüketilmelisi gerektiğini belirterek, “Hurma yiyen insanlarda hiçbir şekilde vitamin eksikliği bulunmaz Gazlı içecekleri asla öğüt etmiyoruz Kayısı, erik, vişneden yapılan kompostolar tüketilmeli Son zamanlarda pratik diye gazlı içeceklere döndü vatandaşlar Gazlı meşrubat susuzluğu daha fazla arttırır ve vücudu anlık rahatlatır ama yarım saat sonradan her yerde gövde susar Erik, vişne, kayısı hoşafları içildiği vakit hem susuzluk gider keza de Ramazan ayında ağzımız yan olduğu için, kan şekerini dengeler, tansiyonu dengeler ve vücudun bir sonraki gün bakımlı bir şeklide oruç tutabilmesi için zemin hazırlar dedi Türk insanının her konuda olduğu gibi bundan böyle modernleştiğine dikkat çeken Özkılıç, “Kolaylıkla oruç açar ışık halkası geldik, ondan dolayı da kaybediyoruz Susuzluğa dayanamıyorum diyerek oruç tutmaz ışık halkası geliyoruz Basit oruç açan insanın susuzluğa dayanamaması bayağı, çünkü vücuduna iyi gelebilecek hiçbir materyal almıyor diye konuştu