Süslü Kalp Kekler Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2.5 su bardağı un
- Bitter çikolata
- Ve süs malzemeleri
Süslü Kalp Kekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpalım mikser yardımı ile.
- Şekeri, sütü, sıvı yağı ve yoğurtu ek edip tekrar çırpalım. Son olarak, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup güzelce çırpalım.
- Kalp formunda olan kalıbımızı yağlayıp (hamurdan) tüm kalıplara tıpkı biçimde kaşık yardımı ile hamuru ek edelim.
- Önceden işitilmiş fırında 170 derece 15-20 dakka pişirelim.
- Soğuyan kalpleri formdan çıkarıp üzerine bitter çikolatayı eritip kaşık yardımı ile her birini çikolataya bulayalım.
- Üzerine isteğiniz süsü döküp soğumaya bıraktın. Afiyet olsun… kızlarım bayılıyor bu kalblere
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.