
Suşi (California Roll Sushi) Tanımı İçin Materyaller
Somon carpaccio için;
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım limon suyu ve kabuğunun rendesi
- 50 gram küçük doğranmış salatalık turşusu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek soğan
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 120 gram somon
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- Yosun(nori)
- 1 adet avokado
- 2 adet salatalık
Suşi (California Roll Sushi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İşe evvel somon carpaccio yaparak başlıyoruz. Bir kapta portakal suyu, limon suyu, limon zest(limon kabuğu rendesi), turşu ve suyu, rendelenmiş soğan, zeytinyağı, soğan ve şekeri karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
- Bir dilim 150gr somonu ince uzun biçimde doğruyoruz ve evvelden hazırladığımız karışımın içerisine ekleyip en az 2 saat olmak üzere en fazla bir gece bekletiyoruz.
- Akabinde pilavımızı hazırlamak için suşi pirincini beyaz suyu çıkana kadar düzgünce yıkıyoruz.
- Akabinde bir bardak soğuk suda yarım saat bekletiyoruz ve suyunu süzüyoruz.
- Pirincin içerisine bir bardak su ekleyerek kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmak üzere pilavı pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra kapağını hiç açmadan yarım saat kadar pilavı dinlendiriyoruz.
- Bu ortada bir kapta pirinç sirkesi, tuz, şekeri karıştırıyoruz.
- Pilav dinlendikten sonra içerisine yaptığımız pirinç sirkesi karışımını ekliyor ve güzelce karıştırıyoruz.* sebzelerimizi julyen(ince uzun) doğramaya başlıyoruz.
- Akabinde her şey suşilerimizi hazırlamak için hazır. Nori’yi tırtıklı tarafı üst gelecek halde üzerine elimizi güzelce ıslatarak pirincimizi yaymaya başlıyoruz.
- Elimizi ıslatıyoruz ki pirinçler elimize yapışmasın.
- Pirinçleri yaydıktan sonra yosunu aksi çeviriyoruz.
- İçerisine ince bir şerit halinde mayonez yayıp üzerine carpaccio yaptığımız somon, salatalık ve avokado’yu ekliyoruz.
- Ve matımızın üzerinde sardıkça sıkarak sarıyoruz.
- Daha sonra suşi’yi kesmek için bıçağımızı ıslatıyoruz.
- Bıçak ıslak olmazsa pirinçler bıçağa yapışır ve kesemezsiniz.
- Soya sosu ile servis etmenizi tavsiye ederim.
- Ben zencefil turşusu ve vasabi sevmediğim için onlar olmadan yiyorum.
- Siz dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz. Ayrıyeten bulabilirseniz acı mayonez üzerine çok yakışıyor. Afiyet olsun.