Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Susamlı Zerdeçallı Bulgur Pilavı

Susamlı Zerdeçallı Bulgur Pilavı
0
32

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
susamli-zerdecalli-bulgur-pilavi.jpg

Susamlı Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık yada başbaşı bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı tepeleme susam
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber, bir çimdik toz şeker

Susamlı Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sıvıyağ ile şehriyeleri kavurarak başlayalım pilavımıza.
  2. Şehriyeden sonra tereyağı, bulgurlar ve susamı da ekleyerek devam edelim.
  3. İyice kavrulan bulgura soğuk 3 bardak su, gereğince tuz, karabiber ve yalnızca bir çimdik toz şeker ekleyip kaynamaya başlayınca çabucak en kısık ateşe getirelim.
  4. Suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alalım.
  5. Pilavı karıştırıp demlenmeye bırakalım.
Oldukça pratik, değişik ve lezzetli bir seçenek. Afiyet olsun :)).

Susamlı Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt