Susamlı Ve Çörek Otlu Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kasığı şeker
- 1 çorba kasığı kurumaya
- 1 çay kasığı tuz
- 3 çay bardağı un (Fazla eksik olabilir)
- Yumuşak 1 hamur olacak
- 1 kahve fincanı süt
- Susam ve çörekotu
Susamlı Ve Çörek Otlu Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumuşak bir hamur yapılır.
- Yarım saat sıcak bir yerde mayalandırılır.
- Portakal büyüklüğünde bezeler yapılır.
- Bezeler evvel süte sonra susam yada çörekotuna bulanır.
- Biraz bekletilip küçük tabak büyüklüğünde açılır 4 modüle kesilir.
- Kızgın yağda pişirilir.