
Susamlı Üzümlü Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Susamlı Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtaları ve vanilyayı çırpın.
- Üzerine şekeri ekleyip beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- İçerisine süt ve sıvı yağı ek edin tekrar çırpın.
- Un ve kabartma tozunu elekten geçirip karışıma ek edin.
- Kuru üzümleri 1 yemek kaşığı un ile karıştırıp fazla unu eleyin ve kek harcına ekleyin.
- Çekilmiş ceviz içi ve susamı da ekleyip tekrar spatula ile karıştırın.
- Benim yaptığım üzere muffin kalıplarına ya da rastgele bir kek kalıbına döküp evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35 dk kadar pişirin.
- Birinci 20 dk katiyen fırının kapağını açmayın. Daha sonra kürdan ile test ederek çıkarın.