iltasyazilim
FD Üye
Susamlı Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı susam
*125 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
*125 gr margarin (Oda sıcaklığında)
*1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 5 4 su bardağı)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket şekerli vanilin
Susamlı Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Tatlı ile tuzlu arası çok hafif bir kurabiye
1
*Öncelikle 1 su bardağı susamımızı ocakta kavuruyoruz renkleri dönmeye başlıyor
*Daha sonra oda sıcaklığında ki tereyağı ve margarinimizi yoğurma kabımıza alıyoruz
*Susamları ocaktan alıp sıcakken yağların üzerine döküyoruz
*Susamların sıcağıyla yağlar iyice eriyor çatalla eziyoruz aynı zamanda
*Yağlar iyice eriyip susamla karıştığında sıvı yağımızı ilave ediyoruz Biraz karıştırıp toz şekerimizi ilave ediyoruz
*Yavaş yavaş un eklemeye başlıyoruz
*Kulak memesi kıvamında olana kadar un koyuyoruz
*Kabartma tozu ve vanilini de un ile birlikte ekliyoruz
*Benim kullandığım una ve ölçüye göre yaklaşık 4 su bardağı un koydum
*Unun markasına ve ölçüsüne göre un miktarı değişiklik gösterebilir
*İyice yoğurduğumuz hamurumuzu ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlak hale getirip tepsimize diziyoruz
*Ve önceden ısıttığımız 180 derece fırınımızda 1520 dk pişiriyoruz
*Üstleri çatlamaya başlıyor pişerken
*Daha sonrasında damak zevkinize göre üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz
*Tatlıyla tuzlu arası harika bir kıtır bir kurabiye oluyor
*Tazeliğini 3 4 gün koruyor kapalı bir kutuda ??
*1 su bardağı susam
*125 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
*125 gr margarin (Oda sıcaklığında)
*1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 5 4 su bardağı)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket şekerli vanilin
Susamlı Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Tatlı ile tuzlu arası çok hafif bir kurabiye
1
*Öncelikle 1 su bardağı susamımızı ocakta kavuruyoruz renkleri dönmeye başlıyor
*Daha sonra oda sıcaklığında ki tereyağı ve margarinimizi yoğurma kabımıza alıyoruz
*Susamları ocaktan alıp sıcakken yağların üzerine döküyoruz
*Susamların sıcağıyla yağlar iyice eriyor çatalla eziyoruz aynı zamanda
*Yağlar iyice eriyip susamla karıştığında sıvı yağımızı ilave ediyoruz Biraz karıştırıp toz şekerimizi ilave ediyoruz
*Yavaş yavaş un eklemeye başlıyoruz
*Kulak memesi kıvamında olana kadar un koyuyoruz
*Kabartma tozu ve vanilini de un ile birlikte ekliyoruz
*Benim kullandığım una ve ölçüye göre yaklaşık 4 su bardağı un koydum
*Unun markasına ve ölçüsüne göre un miktarı değişiklik gösterebilir
*İyice yoğurduğumuz hamurumuzu ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlak hale getirip tepsimize diziyoruz
*Ve önceden ısıttığımız 180 derece fırınımızda 1520 dk pişiriyoruz
*Üstleri çatlamaya başlıyor pişerken
*Daha sonrasında damak zevkinize göre üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz
*Tatlıyla tuzlu arası harika bir kıtır bir kurabiye oluyor
*Tazeliğini 3 4 gün koruyor kapalı bir kutuda ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.